Auto importeren

Een auto importeren uit het buitenland kan lucratief zijn. In Nederland worden auto’s met name uit Duitsland, Frankrijk, België, Denemarken, Zweden en/of Luxemburg gehaald. Wil je een nieuwe auto kopen of een gebruikte auto invoeren? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Voor ieder land gelden er andere regels, maar er komen ook een heleboel zaken overeen. Hier wat tips en tricks als je een auto in het buitenland wilt kopen en naar Nederland wilt halen.

XRAY AUTOMOTIVE -header BPM berekenen

BPM berekenen

Zoeken naar auto’s

In de regel kiezen mensen voor een gebruikte auto of een youngtimer. Simpelweg omdat dit lucratiever is in verband met de BPM verrekening. Hierover later meer. Goed, het zoeken van een geschikte auto begint vaak online. Ieder land heeft wel een of twee goede websites waar je occasions kan bekijken. Ga naar de betreffende pagina van het land om wat voorbeelden te zien.

Import kosten

Wat kost het importeren van een auto. Welke importkosten moet je rekening mee houden bij importauto’s? Hier de kosten op een rijtje:

  • Aanschafwaarde auto
  • Transportkosten
  • Keuringskosten / APK keuring
  • Kosten RDW
  • Kosten Douane/Belastingdienst
  • Rest-BPM belasting
  • BTW
  • Autoverzekering import / verzekering transport

XRAY BPM Import Service

Onze BPM Import Service is een onmisbaar instrument bij auto import. Wij onderbouwen de volledige BPM aangifte bij import, met advies over de meeste interessante methodiek. Keuze tussen historische of actuele bruto BPM berekening. Keuze tussen koerslijst of tabelaangifte. Inclusief alle benodigde aangifteformulieren. Met een druk op de knop. De XRAY koerslijstcalculatie houdt rekening met alle waarde beïnvloedende aspecten; naast leeftijd, KM stand en opties vinden er ook op- en afwaarderingen plaats voor kleur, import, BTW/marge en rental verleden.

Vergeleken met andere sites hebben wij veruit het meest gunstige resultaat voor de BPM berekening.

 

ALLE INFORMATIE OVER AUTO’S IMPORTEREN EN BPM
Auto importeren
BPM vragen
Auto importeren uit Duitsland BPM bij import
Auto importeren uit België Hoe BPM aangifte doen?
Auto importeren uit Luxemburg Hoe wordt BPM berekend bij import?
Auto importeren uit Frankrijk Wanneer BPM-aangifte doen?
Auto importeren uit Zweden Wat is het BPM tarief?
> Meer vragen over BPM