Risico’s auto importeren

Een gebruikte auto kopen is een risico op zich. Als het gaat om een Nederlandse auto, heb je nog mogelijkheden om bijvoorbeeld terug te gaan naar de verkoper. Koop je een gebruikte auto in het buitenland en haal je deze naar Nederland, dan verhoog je het risico. Hoe kan je dat beperken?

XRAY AUTOMOTIVE -header BPM berekenen

BPM-CALCULATOR

Risico auto importeren beperken

Ons advies is om – als je een auto in het buitenland koopt – te kijken of deze auto een resterende fabrieksgarantie heeft of een Europese occasiongarantie. Deze auto’s zijn het meest veilig om te importeren. Je kunt bij bijv. een storing of andere problemen bij een Nederlands autobedrijf terecht.

Tegenvallers

Ondanks dat je alle risico’s probeert uit te sluiten, is het wel goed om rekening te houden met een eventuele tegenvaller. In de eerste plaats moet je je niet verkijken of reis- en verblijfskosten, die kunnen goed tegenvallen. Verder kan het zo zijn dat je als particulier met een slechte auto thuiskomt (dat kan je in Nederland gebeuren, dus ook in het buitenland).

Ons advies?

Heb je een bevriende autoliefhebber of automonteur in je familie- of kennissenkring. Geef je geld dan uit aan reis- en verblijfskosten van deze persoon en laat zijn of haar oordeel meewegen. Je verkleint hiermee het risico op verborgen gebreken en je hoeft de reis niet alleen te maken …

Let op: Er zijn nogal wat knelpunten bij de import van gebruikte voertuigen uit het buitenland. De Staatssecretaris van Financiën heeft de Tweede Kamer hierover een brief gestuurd. Meer over de brief en de inhoud ervan lees je in het artikel: Aanpak van knelpunten bij de import van tweedehands auto’s.
ALLE INFORMATIE OVER AUTO’S IMPORTEREN EN BPM
Auto importeren – Algemene informatie
BPM vragen bij importeren auto uit het buitenland
Tips bij zelf een auto importeren
Auto importeren uit Duitsland BPM bij import Waar import auto kopen?
Auto importeren uit België Hoe BPM aangifte doen? Auto naar NL rijden? De spelregels!
Auto importeren uit Luxemburg Hoe wordt BPM berekend bij import? De drie rekenmethodes voor BPM
Auto importeren uit Frankrijk Wanneer BPM-aangifte doen? Online BPM berekening
Auto importeren uit Zweden Wat is het BPM tarief? Risico’s auto importeren
  Waarover betaal ik BPM? Import Dossier
  Waar BPM aangifte naar toe sturen? Zelf auto invoeren of laten importeren?
  Wat is BPM?  
  BPM korting vaststellen  
  Wat gebeurt er na mijn aangifte bpm?  
  Welke koerslijst BPM?  
  Naheffingsaanslag BPM  
  Overzicht alle vragen over BPM