Hoe BPM aangifte doen?

Wanneer je een voertuig (auto, bestelauto, motor, camper) uit het buitenland importeert en in het Nederlandse kentekenregister wilt registreren, moet je bpm-aangifte doen. Hoe je dat doet? Laat eerst je auto keuren of identificeren bij een RDW-keuringsstation.

XRAY AUTOMOTIVE -header BPM berekenen

BPM berekenen

BPM aangifteformulier

Vervolgens vul je het bpm-aangifte formulier Aangifte/melding/opgaaf bpm in (deze is vanaf 1 november 2018 vernieuwd). Dit formulier vul je digitaal in en berekent automatisch je bruto bpm aan de hand van de gegevens die je invult.

Heb je alles ingevuld dan klik je (in het formulier) op de knop ‘Druk formulier + bijlagen af’. Stuur het formulier + bijlagen naar dit adres:

Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE Heerlen

BPM import service XRAY

Je kunt dit natuurlijk zelf doen of de BPM import service van XRAY gebruiken. Onze tool is simpel en gemakkelijk te gebruiken en er rolt automatisch een compleet ingevuld bpm-aangifteformulier uit dat u zo kunt opsturen naar de Belastingdienst. Het grote voordeel? Alle mogelijke kortingen en afschrijvingen zijn verwerkt in deze tool zodat u het laagst mogelijke bpm-bedrag hoeft te betalen. Het levert dus écht financieel voordeel op om de bpm berekening door ons te laten doen in plaats van de Belastingdienst.

 

 

ALLE INFORMATIE OVER AUTO’S IMPORTEREN EN BPM
Auto importeren
BPM vragen
Auto importeren uit Duitsland BPM bij import
Auto importeren uit België Hoe BPM aangifte doen?
Auto importeren uit Luxemburg Hoe wordt BPM berekend bij import?
Auto importeren uit Frankrijk Wanneer BPM-aangifte doen?
Auto importeren uit Zweden Wat is het BPM tarief?
> Meer vragen over BPM