Waar import auto kopen?

Wil je een auto importeren dan is de eerste vraag meestal: uit welk land. Wij krijgen veel vragen van klanten welk land het beste is voor het invoeren van een auto. Is dat Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Zweden, Noorwegen of een ander land?

XRAY AUTOMOTIVE -header BPM berekenen

BPM-CALCULATOR

Reisafstand

Op zich maakt het niet uit waar je de import auto vandaan haalt. Waar je rekening mee moet houden is de reisafstand indien je de auto wilt bekijken en/of een proefrit wilt maken. Dan maakt de afstand vaak wel weer uit. Is het een gangbaar model, dan is het wellicht beter om het niet te ver van huis te zoeken. Een gangbaar model uit Duitsland halen, kost – zeker qua vervoer naar NL – minder dan een auto uit het puntje van Zweden halen. Gaat het om een model dat minder gangbaar is, dan is het vaak wel zo dat je afhankelijk bent in welk land deze auto beschikbaar is.

Tip

Onze tip? Selecteer een aantal auto’s die je wilt bezichtigen en plan dan een trip naar dat specifieke land. Zo haal je het beste uit de dag/trip en vergroot je de kans op een auto die aan je verwachtingen voldoet. Kies dan met name voor bijv. een (grote) stad met een autoboulevard of een industrieterrein waar meerdere autobedrijven bij elkaar zitten. Een goed voorbeeld hiervan is bijv. het Roergebied in Duitsland.

We zijn er in dit artikel vanuit gegaan dat je weet welke auto (welk merk) je wilt kopen. Ben je er nog niet uit dan helpt misschien dit artikel: occasion jaaroverzicht 2018. Porsche en Mini scoren, maar ook andere merken doen het goed.

ALLE INFORMATIE OVER AUTO’S IMPORTEREN EN BPM
Auto importeren – Algemene informatie
BPM vragen bij importeren auto uit het buitenland
Tips bij zelf een auto importeren
Auto importeren uit Duitsland BPM bij import Waar import auto kopen?
Auto importeren uit België Hoe BPM aangifte doen? Auto naar NL rijden? De spelregels!
Auto importeren uit Luxemburg Hoe wordt BPM berekend bij import? De drie rekenmethodes voor BPM
Auto importeren uit Frankrijk Wanneer BPM-aangifte doen? Online BPM berekening
Auto importeren uit Zweden Wat is het BPM tarief? Risico’s auto importeren
  Waarover betaal ik BPM? Import Dossier
  Waar BPM aangifte naar toe sturen? Zelf auto invoeren of laten importeren?
  Wat is BPM?  
  BPM korting vaststellen  
  Wat gebeurt er na mijn aangifte bpm?  
  Welke koerslijst BPM?  
  Naheffingsaanslag BPM  
  Overzicht alle vragen over BPM