Het toenemende belang van een goede restwaarde

De explosieve groei van importauto’s zorgt voor een flinke aanwas van restwaardebepalingen in de systemen van XRAY. Maar ook de wagenparken van leasemaatschappijen, het complete park van de overheid en veel dealer(holdings) kunnen anno 2018 niet meer zonder goede restwaardesystemen. XRAY-directeur Tom Corduwener schetst voor Fleet & Lease waar het bij restwaarden om draait. Hieronder vind u het stuk terug;  (meer…)

Geplaatst op: 1 juni 2018

Transparantie is cruciaal

In 1991 bracht XRAY Automotive als eerste een elektronisch taxatiesysteem op de markt, inmiddels is de specialist uit Naarden uitgegroeid tot een prominente speler die tevens over een eigen veilingplatform beschikt en goede banden onderhoudt met importeurs en de Belastingdienst. Transparantie is volgens XRAY van cruciaal belang om een goede marktwaarde te kunnen berekenen. XRAY-directeur Tom Corduwener en Salesmanager Dave Coenraad vertellen het belang van een juiste inkoopwaarde tijdens een interview met Automobiel Management tijdens de eindejaars oliebollen-spacial. Hieronder vind u het stuk terug; (meer…)

Geplaatst op: 12 december 2017

Gebruik koerslijst bij taxatierapport

14 April jongsleden heeft De Staatssecretaris van Financiën, officieel de regels aangepast voor het vaststellen van een handelsinkoopwaarde bij een taxatierapport (aangifte). Waarbij voorheen de handelsinkoopwaarde kon worden vastgesteld aan de hand van 3 tot 5 referentie voertuigen is het vanaf heden toegestaan hiervoor de koerslijst te gebruiken. De staatssecretaris bevestigt hiermee de kwaliteit van een juist ingevulde koerslijst.  (meer…)

Geplaatst op: 14 april 2017

Marge v/s Btw voertuig

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de lagere inkoopwaarde van een marge auto voor de aangifte BPM is toegestaan. Dit houdt in dat bij het importeren van een gebruikte personenauto gebruik gemaakt kan worden van een koerslijst die een afwaardering hanteert voor marge voertuigen. Daarbij is voor de Hoge Raad niet van belang dat de auto wel of niet is aangekocht met BTW.  (meer…)

Geplaatst op: 1 maart 2017