BPM berekenen

XRAY AUTOMOTIVE -header BPM berekenen

BPM-CALCULATOR

Zelf je auto importeren? Bereken hier snel jouw te betalen BPM bedrag

BPM berekenen? Dat kan met de BPM Calculator. Onze rest BPM tool is een eenvoudige en snelle manier voor het invullen van het BPM taxatie aangifteformulier voor de Douane en Belastingdienst als je zelf een auto importeert.

Kosteloze berekening rest BPM

Hoeveel BPM moet ik betalen? Binnen 5 minuten bereken je hier kosteloos het te betalen BPM bedrag en verzeker je daarna van een officieel ingevuld aangifteformulier (hier zijn wel kosten aan verbonden). Waarbij de berekening is gebaseerd op de meest interessante aangifte methodiek, koerslijst of afschrijvingstabel. Je maakt gebruik van onze jarenlange ervaring en betaalt daarom nooit teveel BPM. Voor de bruto bpm taxatie mag je gebruik maken van vele verschillende rekenregels. Onze software berekent feilloos de meest interessante (lees: goedkoopste) methodiek van aangifte.

Deze dienstverlening is uitermate geschikt voor koerslijst en tabelaangifte. Indien de te importeren auto schade heeft en je derhalve gebruik wil maken van een taxatierapport aangifte, kunnen wij je in contact brengen met een gespecialiseerde taxateur.

BPM berekenen import auto

Wil je zelf een nieuwe auto kopen in Duitsland of een gebruikte auto importeren? Dan moet je aangifte doen van de BPM. Hiervoor moet je een BPM aangifte formulier invullen en deze onderbouwen met een BPM berekening. Er zijn meerdere methoden om de Bruto BPM te berekenen en ook diverse methoden om de rest BPM te berekenen. Bij XRAY kunnen we zowel de BPM berekenen voor je, als een compleet ingevuld BPM aangifteformulier verzorgen (eenmalige kosten: € 59,95). Deze aangifte kan je vervolgens zelf indienen bij de Belastingdienst Douane.

Het is vaak interessanter om een gebruikte auto te importeren uit Duitsland of België dan een nieuwe auto. Waarom? Voor het berekenen van de rest-BPM kan de BPM-afschrijvingstabel worden toegepast bij het importeren van een gebruikte auto.

Waarom kiezen voor XRAY?

  • Goedgekeurd door de Belastingdienst.
  • Koerslijstaangifte gebaseerd op lagere marge waarde. *
  • Altijd de juiste bruto BPM en juiste netto catalogusprijs.
  • Extra afschrijving bij rental en huurautos.
  • Belastingdienst aangifteformulier snel en automatisch ingevuld.
  • BPM waarde op basis van kilometerstand en kleur.

*Op 27 januari 2017 heeft De Hoge Raad geoordeeld dat de lagere inkoopwaarde van een marge auto voor de aangifte BPM is toegestaan. Dit houdt in dat bij het importeren van een gebruikte personenauto gebruik gemaakt kan worden van een koerslijst die een afwaardering hanteert voor marge voertuigen. Daarbij is voor de Hoge Raad niet van belang dat de auto wel of niet is aangekocht met BTW. De XRAY koerslijst is sinds 2010 volledig geaccepteerd door de Belastingdienst en mag als zodanig worden aangewend en toegepast in het BPM-aangifteproces. Vanzelfsprekend houdt de XRAY koerslijst rekening met verschillende waarderingen voor o.a. BTW, Marge en Rental voertuigen.

KLIK-HIER
ALLE INFORMATIE OVER AUTO’S IMPORTEREN EN BPM
Auto importeren – Algemene informatie
BPM vragen bij importeren auto uit het buitenland
Tips bij zelf een auto importeren
Auto importeren uit Duitsland BPM bij import Waar import auto kopen?
Auto importeren uit België Hoe BPM aangifte doen? Auto naar NL rijden? De spelregels!
Auto importeren uit Luxemburg Hoe wordt BPM berekend bij import? De drie rekenmethodes voor BPM
Auto importeren uit Frankrijk Wanneer BPM-aangifte doen? Online BPM berekening
Auto importeren uit Zweden Wat is het BPM tarief? Risico’s auto importeren
  Waarover betaal ik BPM? Import Dossier
  Waar BPM aangifte naar toe sturen? Zelf auto invoeren of laten importeren?
  Wat is BPM?  
  BPM korting vaststellen  
  Wat gebeurt er na mijn aangifte bpm?  
  Welke koerslijst BPM?  
  Naheffingsaanslag BPM  
  Overzicht alle vragen over BPM